6.4.18

Dilsen-Stokkem



Dilsen-Stokkem

Start :Dilsen-Stokkem
Afstand : 48 km
Bewegwijzering : knooppunten
GPS : Maascentrum De Wissen/Dienst toerisme Dilsen-Stokkem

DE ROUTE :

49-48-55-56-57-51-52-17-45-41-27-19-46-49

Stap op je fiets en maak kennis met het gebied tussen Dilsen-Stokkem en Maasmechelen. Deze route neemt je mee langs de mooiste plekjes van Limburg op zowel Belgisch als Nederlands grondgebied aan beide kanten van de Maas.

Op naar Maasmechelen
Het startpunt van deze route ligt aan de rand van Stokkem. Je kunt hier terecht bij Maascentrum De Wissen/Dienst toerisme Dilsen-Stokkem voor meer informatie over de omgeving. Daarna is het tijd om op pad te gaan naar Dilsen en verder naar Maasmechelen. Je fietst daarbij langs de rand van de Dornerheide en andere mooie groene gebieden. In Maasmechelen kun je een pauze inlassen en eventjes van je fiets afstappen om het centrum te bekijken. Verder kun je ook goed winkelen in de shoppingcentra van Maasmechelen.

Uitrusten bij De Wissen
Vanuit Maasmechelen fiets je een stukje langs de loop van de Maas. Ter hoogte van Uikhoven steek je de Maas over met een pontje naar het Nederlandse Geulle aan de Maas. Daarna fiets je langs het Julianakanaal naar Berg aan de Maas. Bij Grevenbicht steek je de Maas weer over naar Belgiƫ. Je eindigt je fietstocht uiteindelijk weer aan de rand van Stokkem. Strijk neer bij Horeca/hotel De Wissen voor een lekkere maaltijd of een drankje.

Julianakanaal
Het Julianakanaal werd tussen 1925 en 1934 aangelegd tussen Borgharen en Maasbracht. In deze regio kronkelt de Maas sterk, waardoor de rivier moeilijk bevaarbaar is voor schepen. De scheepvaart vindt daarom plaats via het Julianakanaal, ten oosten van de Grensmaas. Houd even een pauze bij het kanaal als je van schepen houdt en bewonder alle moois dat hier langsvaart.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten